Böcker,  Skriva

Hitta inspiration till din bok

Att hitta inspiration till en bok kan vara svårt. Du kanske har massor av idéer men ingen av dem känns helt rätt. Ibland sitter vi och väntar på att inspirationen ska komma som en blixt från klar himmel. Dock kan du använda andra metoder för att hitta inspirationen än att bara vänta.

Ut i naturen

Ett av de tveklöst bästa sätten att hitta inspiration är att bege sig ut i naturen. Ta till exempel en promenad i närmsta träddunge. Lyssna på fåglarna, andas in frisk luft, titta upp i de svajande trädkronorna. Att bara sitta en stilla stund under ett träd och andas djupt kan vara precis vad du behöver.

Samla ihop dina nära och kära och gå på utflykt. Ta dessutom med en picknick så du kan bli inspirerad av god mat också. Allra viktigast är så klart att ta med en god bok. Hitta något spännande på nätet till exempel som kan hjälpa inspirationen att komma.

Det är inte alls fel att ta inspiration till din egen bok genom andras böcker. Vi säger inte att du ska kopiera någon annan författare men bli inspirerad av att läsa olika genres. Om du dessutom gör det på en picknick med din favoritperson så garanterar vi nästan att inspirationen kommer.