Böcker

Det stora intresset för mat – Skriv en kokbok

Många undersökningar visar att det är köket som svenskar lägger mest pengar på att renovera. Köket brukar ju också kallas för hemmets mittpunkt. Det är väldigt populärt med matprogram på TV med både amatörkockar och professionella. Det är därför lätt att konstatera att mat är ett stort intresse för många. Kanske har du en dröm att skriva en kokbok? Här följer några tips att tänka på.

Tema

Utifrån det stora intresset för mat så behöver du också tänka på att ha ett specifikt tema för din kokbok. Det är även bra att sondera marknaden, det vill säga om det finns någon liknande kokbok idag. För att just din kokbok ska bli succé så behöver den alltså sticka ut i mängden.

Bilder

Recepten och maten är såklart viktig, men om du tittar i en kokbok som du tycker om så tror jag att det är lätt att upptäcka hur viktiga bilderna är! Om du inte själv har kunskapen så kanske du har någon vän som gillar att fotografera? Eller om du har råd, ta in en professionell fotograf. Du kommer troligtvis inte bara behöva provlaga rätterna du planerar att ha i din bok en gång, utan flera. Köp hem det du behöver och sätt igång!