Böcker

Boken, en perfekt present

En bok kan du ge bort när någon närstående fyller år. Det går också att ge bort en bok till mors dag, fars dag, en namnsdag, student eller när som helst. Vill du till exempel inte ge din mamma en bok i present så kan du klicka dig vidare här för att få ytterligare tips.

Varför är boken den perfekta presenten?

Böcker kan vara den perfekta presenten att ge bort av många olika anledningar. En bok kan förgylla läsarens liv och göra denne glad. Ett exempel på detta är min egen farmor som inte längre kan gå, men hon kan fortfarande läsa. Att läsa ger henne lycka och känslan av att hon ändå kan göra något. Istället för att bara sitta still i sin stol.

Fördelen med böcker

Att läsa en bok håller igång ens hjärna på ungefär samma sätt som korsord gör. Det är viktigare att hålla igång hjärnan ju äldre vi blir. En annan viktig sak är att våra barn lär sig att läsa. Det finns många barnböcker som är bra för barnen att läsa och det håller igång deras hjärnor och triggar deras fantasi på ett positivt sätt. Böcker kan därför med fördel ges till barnen i present.